Energie besparen in jouw huis: een makkie!

Besparen, we willen het allemaal wel. Goed nieuws, het is helemaal niet zo moeilijk! Het zit hem vooral in de kleine dingen, zoals energie besparen in huis. Van kleine ingrepen tot middeltjes die wat meer inspanning vragen, zowel je portemonnee als Moeder Natuur zullen stralen als nooit tevoren.

In huis kunnen we met gemak her en der energie uitsparen. We vergeten het soms, maar er zijn heel wat gratis energiebronnen beschikbaar. Zo zorgt de wind voor fris gedroogde was, die energieslurpende droogkast mag netjes op non-actief. Hoe gezellig gordijnen dan ook zijn, gooi ze overdag maar open om het daglicht binnen te laten. Dat bespaart je alweer kosten voor verlichting.

Nu we toch bij de verlichting aangekomen zijn, gebruik je nog steeds gloeilampen? Ondertussen zijn er veel energiezuinigere alternatieven op de markt. Je hebt natuurlijk de spaarlampen die ondertussen al goed ingeburgerd zijn, maar de nieuwste led-lampen doen het nog beter.

Zo zie je maar, veel kleine ingrepen maken een groot verschil. Toch pak je best ook de basis aan, want uiteraard bespaar je nog het meest door de goedkoopste aanbieder te kiezen. Vergelijk energie bijvoorbeeld op een energie vergelijkings website. In één oogopslag krijg je pakketten van verschillende leveranciers te zien, telkens met de nodige info zoals het tarief, de duurzaamheid en looptijd. En nog belangrijker, hoeveel je bespaart.

De tarieven veranderen zo snel, dat een jaarlijkse energie vergelijken geen overbodige luxe is. Met een handige website gaat het vliegensvlug. Bovendien kun je na het vergelijken meteen een contract aanvragen. Zo zie je maar, energie besparen in huis is een fluitje van een cent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>